u folo me..sure i folo u .....

Wednesday, January 12, 2011

Celoteh 89 : Beautiful Sunday

 

 

Aktiviti hujung minggu Induk minggu lepas agak menarik…Pada awalnya..anak2 buah Induk merengek2 ajak pie lepak & mandi air terjun kat kaki Gunung Dato ..memandangkan Induk lewat balik dari majlis perkahwinan cousin “my rzek” program tersebut dibatalkan….jadi kita org dok lepak2 kat rumah jerk…

 

 

Copy of DSC_1492 

Tak ada apa nak buat petang tu..Induk ajak anak2 buah Induk dok ronda keliling kampung…Lokasi kita orang dekat jerrr…kat belakang rumah …jimatkan…!!!!! belakang rumah Induk nie..dulu nyer sawah & ada sungai..kecik2 dulu selalu arr dok terjun tiruk kat sungai nie…berbelas tahun dah Induk x jejak kaki kat sawah nie…selalu nyer jenguk dari jauh jer..dari belakang dapur..he..he..

 

 DSC_1443

 

Sampai kat sungai…alahaiiiiiiiiiiiiiii…..cantik nyer scenery kat sini…patut lah my father & my brother selalu dok leka ngan lembu …kambing dia kat sini…ada port cantik rupa nyerrrr…..cisssssss…x story ngan kita org pun!!!!

 

DSC_1486

 

Tak sangka la pulakkkkkk…kat belakang rumah Induk dah jadi cam nie…so..kita orang ambik angin petang kat sini & wat meeting..next Sunday nak picnic kat sini sambil ber BBQ…..korang nak join ???? jommmmm….he..he.. Story pasal sungai nie…ni lah port  Induk ngan kengkawan sekampung selalu menghilangkan diri suatu ketika dahulu…tempat kita org bermandi manda & bersantai sambil mencari anak2 udang di celah2 dahan dan batang kayu dlm sungai…ahhhhh…sungguh lasak daku ketika itu!!!! & disebabkan bermandi manda di sungai ini jugak..Induk selalu kene belasah dengan getah paip oleh ibu Induk….hu..hu…very sweet memories kan????

 

 

DSC_1491DSC_1526 

 

And…nak tau apa projek kita orang petang tu ???? Sambil berjalan2 kat tepi sungai tu…kita orang jumpa benda alah nie…

 

DSC_1530

 

So..x de keje cari kerja..kita org dok kumpul & pikul tunggul kayu hanyut nie bawak balik rumah…nak buat perhiasan konon…he..he…dah siap nanti Induk tunjukkan kat korang kkkkkkk…..huh! kira menarik la jugak xtvt Induk kan???

3 comments:

CikSembang said...

sungai ni sampai ke mana Kak Ni... bestnya duk kg.. duk bandar ni bosan..hutan batu

IndukDen said...

CikSembang>>sampai ke Linggi...mmg best dok kg..tp kekadang dia org kata air sg ni gatal...kes kilang getah buang sisa la kot..

Tihara said...

cantik mcm pantai lak