u folo me..sure i folo u .....

Wednesday, January 26, 2011

Celoteh 95:Blogger !!! Why does my pic not show up in followers???

 

Beberapa hari lepas induk mengalami masalah kat follower induk…dah banyak blog yg Induk follow tak penah pulak jadi cam nie.. bila follow blog lain kuar pic yg induk x suke sesangat nie…mamat shadow  yg mcm pic kat bawah nie….adeiiiii…pelik la pulakkkkk….. & bila Induk blog walking ..Induk tengok ramai yg menghadapi problem nie… so…beberapa hari nie dok merayau kat Pak Google & Miss Yahoo jugak Mat Blogger utk selesaikan problem nie…puas jugak Induk  merayau & try seperti yg diarahkan tp x selesai jugak…& Induk ambik keputusan untuk  try & error….he..he…( berpinar bola mata nak settle problem nih !!! )

 

 

clip_image002[13]

 

Induk  dapat settlekan problem nie masa induk nak follow blog “just the way i am” … Untuk korang yg dpt problem sama cam Induk nie…ikut langkah nie yaaaaaa……

Langkah 1 :  Pergi kat blog yg kita dah follow  atau melalui dashboard  blog kita… yg kat Reading List >>> Blog I am following >>> Manage …

 

Langkah 2 : Klik kat  Setting … & bawah gambar  yg shadow tu ada tulis cam nie…Currently using your Blogger profile Change….

 

Langkah 3 : Korang klik kat perkataan Change  tu…& akan kuar tetingkap yg kat bawah nie….

clip_image002[25]

 

 

Langkah 4 : Lepas tu..korang klik jer kat perkataan {Unlink ) tu..

 

 

clip_image002[27]

 

Langkah 5 : Bila korang dah klik tu..kuar paparan yg kat atas nie… ha..ha..kan dah kuar pic Induk …. x la lagi..nama induk tp pic yg ada Mr. Shadow tu….

 

 

clip_image002[21]

 

Langkah 6 : Korang boleh check balik kat blog yg korang follow  tu…& akan terpapar pic korang yg macho & cun tu balik…ha..ha..ha..poning palo acik nak solosai an problem nie….tp berbaloi laa kaedah try & erorr Induk nie..

2 comments:

Sharifah nor said...

k-poh, kalau kena masalah dgn blog..cepat2 nak bg selesai...heee..abis2 pun..tanya anak..!!!

Cikgu Fikri said...

wah....
nice entry..
tq... :)